vlindersOndeugende oogjes kijken me vanaf het beginscherm op mijn telefoon aan. Haar gezichtje zit onder de fruitprut die dochterlief1 haar kort voor de foto werd genomen heeft gegeven. Ik had al veel eerder iets over haar willen schrijven. Over hoe leuk ik het vond dat ze had gewacht met geboren te worden totdat haar oma weer van vakantie terug was bijvoorbeeld. (niet waar hoor maar ik beleef er plezier aan dit te denken 😉 Hoe leuk het is om kenmerken van haar moeder (mijn oudste dochter dus) terug te zien in haar. Hoe leuk het is om te horen dat haar vader toch wel ietsjes moeite heeft met haar volgeblubberde luiers. Maar mijn gezondheid liet even niet toe om minimaal een half uurtje normaal rechtop op een stoel te zitten en achter de laptop een stukje tekst te tikken. Dus lief klein mopje vergeef me de 4 maanden vertraging maar nu komt het er eindelijk van. Zit je in je blauwe stoeltje? Dan lees mama het vast wel even voor je voor: Lief klein mopje maak je maar niet druk om al die grote mensen die het elkaar moeilijk maken. Oma denkt graag dat tegen de tijd jij daar mee te maken krijgt de grote mensen een oplossing voor gevonden hebben. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat dit nooit meer op houdt. Als je leest hoeveel mensen dit niet willen gaan we er vast en zeker iets tegen doen zodat alle kindertjes, dus jij ook lief klein mopje, in veiligheid kunnen opgroeien. Dat je net zoals je oma buiten verstoppertje kan spelen. Zoals je mama buiten kan schommelen in de speeltuin en precies zo als papa kunt spelen met een bal. Want daar gaan wij met z’n allen voor zorgen. De wereld is momenteel erg aan het verharden en ik doe er helaas ook aan mee. Gisteren deed je oma de wekelijkse boodschappen en ze pakte een karretje. Er stond een oudere mevrouw te frunniken met een muntje in het gleufje van het winkelwagentje. Ze kreeg het niet voor elkaar. Ik ben normaliter 1 van de eersten die helpt maar deze keer liep ik gewoon door. Ik vond dat ze het maar uit moest zoeken met haar muntje en het winkelwagentje. De reden…haar lange jas en haar hoofddoek. Hoe oneerlijk van mij! Ik, die altijd belangstelling had voor andere culturen, laat zo’n vrouw gewoon aanmodderen omdat een stel idioten het nodig vindt de wereld toch wel aardig te verzieken. Vreselijk toch? Zo wil ik niet worden, zo wil ik niet zijn. Lief klein mopje ik hoop dat je kunt genieten van het zingen van Sinterklaasliedjes. Dat je je kleine rose schoentje voor de radiator kan zetten en kan zingen Sinterklaaaasje kom maar binnen met je knecht. Je kadootjes mag krijgen op 5 december zonder dat men denkt dat er een rascistisch tintje zit aan het inpakpapier. Dat je gewoon buiten kunt gaan spelen met de kindertjes uit de buurt zonder bang te hoeven zijn dat er iemand is die het minder goed met je meent. Lief klein mopje maak je nog maar niet druk om wat voor puinhoop de grote mensen ervan gemaakt hebben. Wij gaan het voor je fixen, met z’n allen. Met z’n allen! Wij gaan alle narigheid vervangen voor kleurige vlindertjes ipv gemene dingen. De paarse vlindertjes zijn speciaal voor jou. Niet vergeten hè 😉 Geniet lekker van je muziekjes in je bedje en van de fruitprutjes die je zo lekker vindt. En reuzel nog maar lekker je luiers vol. Gewoon omdat het nog kan 🙂 Dag lief klein mopje, kus van oma X

Advertentie