oh shit Piepppkraak…heel zachtjes doet ze de voordeur op een kiertje. Ze steekt het puntje van haar neus naar buiten en kijkt voorzichtig door het kiertje of er niemand haar staat op de wachten. Het kiertje maakt ze wat centimeters breder zodat ze haar gezichtsveld vergroot en iets beter de straat af kan turen. *zucht* Nee, eindelijk hebben ze haar met rust gelaten. Ze trekt haar jas aan, trekt de voordeur zover verder open, kijkt nog eens schichtig om zich heen en loopt met snelle pas naar haar auto die pal voor haar huis staat. Ze stapt met turbosnelheid in haar ‘manager-formaat’ auto… doet snel de deuren op het slot en met haar hoofd naar beneden gebogen (je weet nooit of er toch iemand in de struiken verstopt zit met een joekel-turbo-lens-camera) start ze de auto. Eenmaal aangekomen op het werk moet ze rennen om zonder kleerscheuren binnen te komen. Overal staat de pers die een glimpje van haar op willen vangen. Al hijgend loopt ze eerst naar het damestoilet om haar uiterlijk een beetje te fatsoeneren en ze kijkt zichzelf in de spiegel aan. Met een rukje trekt ze haar blouse recht, haalt een hand door haar warrige haar pakt haar attaché-koffer en loopt de toiletruimte uit. Klikklakklikklak doen haar hakken op de natuurstenen vloer en ze ziet de grote deuren dichterbij komen. Ze doet 1 van de zware deuren open, loopt naar haar plek en gaat zitten. Na wat sprekers is het haar beurt om haar zegje te doen namens het Nederlandse volk die kozen voor de VVD. Ze staat op…loopt richting microfoon…haalt adem en zegt … (stilte, geen woord) Mensen die in de regering belanden en streken uithalen zoals Ayaan Hirsi Ali zouden eigenlijk een soort knopje op hun buik moeten hebben waardoor de woorden de ze zeggen niet meer hoorbaar zouden zijn. Want de woorden die ze zeggen zijn nutteloos. Het heeft namelijk geen zin dingen te zeggen als je je niet eerlijk en oprecht opstelt. Nog erger is het als je gekozen bent als ‘stem’ voor het Nederlandse volk. Helaas is Ayaan Hirsi Ali niet de enige in deze regering die niet handelt zoals het eigenlijk zou moeten. Zolang dit soort mensen op de stoelen komen te zitten die voor mij moeten ‘spreken’ vraag ik mij af of het kiessysteem in Nederland wel het juiste is. Aangezien de Nederlandse regering een fruitmand is met veel appels die hier en daar een rot plekje vertonen kiest mijn vinger ervoor geen knopje van de verkiezingscomputer in te drukken. I.p.v. dat wijst het berispend: Foei!

Advertentie