Als je nu op je deurmat kijkt zie je flyers, geen flyers van leuke hippe feestjes maar van politieke partijen die bijna smeken op hen te gaan stemmen. De kleuren van dit soort spammende papiertjes schreeuwen je hun leuzen tegemoet. Fietsers zijn lastpakken voor de weg omdat ze de heilige automobilist hinderen, fietspaden zijn vervuilend voor de horizon en fietsers zouden door rood rijden. (alsof automobilisten dat niet doen zeg :S) Is dat debiel of niet! En nieuwbouw zou minimaal 66 verdiepingen hoog moeten zijn vanwege het verre uitzicht. En wat lees ik hier… hoogspanningskabels moeten er meer komen zodat de vogels erop kunnen zitten. Wat is dit voor lariekoek? Denkt men niet na over de hinder die hoogspanningskabels aan omwonenden kunnen geven? Zoals hoofdpijn, slecht slapen en apparaten die stuk springen vanwege de straling die hoogspanning met zich meebrengt? Het meest storende van al die partijen is dat ze je nu lastig vallen als je in de stad loopt om je zieltje te winnen, maar waar zijn ze als je ze nodig hebt? Als je kind ziek wordt in het weekend en je naar een andere stad moet voor een weekend-arts? Van al het goeds dat ze rond verkiezingstijd aan je beloven komt in werkelijkheid bar weinig van terecht. Dat is niet alleen met gemeenteverkiezingen maar ook de landelijke verkiezingen. Ze gillen om boven elkaar uit te komen maar vallen stil als je op ze rekent. Daarom ben ik in dubio, stem ik wel of stem ik niet …

Advertentie