koe_op_step

Ik voel me niet zo lekker vandaag. Met al die snotterende, kuchende en proestende mensen om me heen ben ik bang dat vandaag of morgen mijn witte bloedlichaampjes het gaan verliezen van die gemene griepvirusbaccillen. Voor mij in de rij bij de kassa van de supermarkt stond een mevrouw met volgeladen winkelwagentje te niezen en te kuchen als een zeehond. Toen ik zag dat ze niet haar hand voor haar mond hield dacht ik heel eventjes:”Iehh jakkus, die bacteriën hangen nu hier rond de kassa en zometeen moet ik daar ook langs en adem ik ze in”. Ziekelijk van mij he? I.p.v. dat ik dacht:”Gut, dat arme mens zal zich wel heel beroerd voelen” kwam er alleen maar in me op:”Als ik maar niet ziek word, als ik maar niet ziek word”. Maar het is toch zo? Tegenwoordig met al die gekke ziektes om je heen zou je haast bang worden überhaupt nog adem te halen zonder een mondkapje ala Michael Jackson. Momenteel is het vogelgriep hier, vogelgriep daar. De kranten staan er vol, het nieuws er bol mee. Je zou geen kipsateetje meer durven happen als je de verontrustende berichten moet geloven. Ikzelf maak me niet zo druk en kluif rustig aan kipvleugeltjes uit de oven. Want een aantal jaar geleden hadden we toen net niet zo iets? Gekke-koeien-ziekte en varkenspest? En zie….onze hele mensheid is er nog. Dus ik maak me niet zo druk. Maar nu ik erover nadenk gebeuren er wel rare dingen in de samenleving. Een inbreker die tijdens het verlaten van het pand na een inbraak zijn ID vergeet is wel heel stom. Een vlaag van gekke-koeien-ziekte? Een Koreaan en een Ier die tijdens een vlucht met een Hollandse vliegmaatschappij oraal sex hebben in de businessclass en betrapt worden door een purser…ijlend van vogelgriep? Beide personen kregen via het ‘lik op stuk’ beleid een boete van 1000 euro waar beide tegen in beroep gaan. (leuke combinatie: orale sex – lik op stuk beleid) Dat is wel een duur grapje voor wat aerodynamisch genot nietwaar 😉 Na het schrijven van dit stukje voel ik me al een stuk beter. Ik heb geen snotneus, kietelkeel, vogelgriep, klutsknieën, gekkekoeienziekte of jubeltenen. Misschien alleen een beetje last van ‘achterstevorenbinnenstebuiten-nukjes’ waar, helaas voor mijn gezin, geen vaccinatie voor is. Sorry guy’s :p

Fotobron: website van Patrick en Jet

Advertentie